Palmusunnuntain perhemessu ja vauvakirkko kirkossa

su 14.4. kello 12.00

Palmusunnuntain perhemessu ja vauvakirkko kirkossa Kirkko

Huom! aika.

Palmusunnuntai

KUNNIAN KUNINKAAN ALENNUSTIE

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Avustajina isoskoulutettavat ja heidän ohjaajansa. Virret Lasten virsikirjasta: LV 4 Ratsastaja, LV 63 Jeesus, meidän veljemme, virsi 15 Tiellä ken vaeltaa, esirukouksen yhteydessä LV 75 Rukous on silta..., LV 134:1- Kun on turva Jumalassa, LV 110 Mä olen niin pienoinen, LV 100 Nyt kulkee halki korpimaan, LV 82 Leipä ja viini, LV 30:1-3 Soi kunnia ja kiitos, LV 133 Jumalan kämmenellä. Kolehti syrjäytetyssä asemassa olevien hyväksi tehtävään työhön Suomen Lähetysseuran kautta. Messun jälkeen kirkkokahvi ja mehutarjoilu kirkossa.


Katso myös

su 30.6. klo 10.00

Kirkko

Messu kirkossa

3. sunnuntai helluntaista

KUTSU JUMALAN VALTAKUNTAAN

Päivän tekstien keskeisenä sisältönä on kutsu Jumalan valtakuntaan ja kutsun kuulemisen tärkeys. Maallisen elämän tehtävät ja houkutukset saattavat estää ihmisiä ottamasta vastaan Jeesuksen kutsua. Joka epäröi ja vitkastelee, menettää tarjotun tilaisuuden. (Kirkkokäsikirjasta)
su 7.7. klo 10.00

Kirkko

Messu kirkossa

4. sunnuntai helluntaista

KADONNUT JA JÄLLEEN LÖYTYNYT

Jumala on armollinen Isä. Hän etsii eksyneitä, kutsuu syntisiä ja antaa synnit anteeksi. Taivaassa iloitaan jokaisesta kadonneesta, joka on löytynyt. (Kirkkokäsikirjasta)
su 14.7. klo 10.00

Kirkko

Messu kirkossa

5. sunnuntai helluntaista

ARMAHTAKAA!

Ihmisen asia ei ole tuomita lähimmäistään, sillä tuomiovalta kuuluu yksin Jumalalle. Meitä kehotetaan armahtamaan toisiamme ja edistämään oikeuden ja hyvyyden toteutumista. Kuulumme syntisten seurakuntaan, joka elää Jumalan anteeksiantamuksesta. (Kirkkokäsikirjasta)