Palmusunnuntain perhemessu ja vauvakirkko kirkossa

Palmusunnuntain perhemessu ja vauvakirkko kirkossa Kirkko

Huom! aika.

Palmusunnuntai

KUNNIAN KUNINKAAN ALENNUSTIE

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Avustajina isoskoulutettavat ja heidän ohjaajansa. Virret Lasten virsikirjasta: LV 4 Ratsastaja, LV 63 Jeesus, meidän veljemme, virsi 15 Tiellä ken vaeltaa, esirukouksen yhteydessä LV 75 Rukous on silta..., LV 134:1- Kun on turva Jumalassa, LV 110 Mä olen niin pienoinen, LV 100 Nyt kulkee halki korpimaan, LV 82 Leipä ja viini, LV 30:1-3 Soi kunnia ja kiitos, LV 133 Jumalan kämmenellä. Kolehti syrjäytetyssä asemassa olevien hyväksi tehtävään työhön Suomen Lähetysseuran kautta. Messun jälkeen kirkkokahvi ja mehutarjoilu kirkossa.

Pääsiäispäivän messu kirkossa

Pääsiäispäivä

KRISTUS ON YLÖSNOUSSUT!

Pääsiäispäivänä riemu kaikuu seurakunnassa: Kristus on ylösnoussut! Pääsiäisen sanoma on kristillisen uskon ydin ja perusta. Enkelin viesti saavuttaa tyhjän haudan edessä seisovat opetuslapset. Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta, jotka ovat kuolleet. Hän on voittanut kuoleman, synnin ja kadotuksen vallan. Ylösnousemus vahvistaa, että Jeesus on Jumalan Poika. (Kirkkokäsikirjasta)