Messu kirkossa Kirkko

1. sunnuntai loppiaisesta

KASTEEN LAHJA

Sunnuntain aiheena on Jeesuksen kaste, loppiaisen vanhakirkollinen aihe. Jeesuksen kasteesta näkökulma laajenee kristilliseen kasteeseen yleensä. Kaikki Uuden testamentin tekstit keskittyvät tänä sunnuntaina kasteeseen ja sen merkitykseen kristityn elämässä. Jeesuksen kaste hänen kärsimystiensä alkuna on meidän kasteemme perusta. Kasteessa meidät on liitetty Kristukseen ja hänen kirkkoonsa. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Henriikka Väänänen. Virret 442, synnintunnustus 714, 729, 495, 512:1-, 230 ja 806. Kolehti Pisara-suurleirin kansainvälisen alaleirin Barentsin alueelta tulevien osallistujien ja vapaaehtoisten tukemiseen Oulun hiippakunnan kautta.

2. sunnuntai loppiaisesta

JEESUS ILMAISEE JUMALALLISEN VOIMANSA

Kaanan häitä kuvaava teksti oli aikoinaan yksi loppiaisen aiheista. Kun kertomus tietäjistä liitettiin keskiajalla loppiaiseen, evankeliumiteksti Kaanan häistä sijoitettiin toiseen loppiaisen jälkeiseen sunnuntaihin. Näin kirkkovuodessa siirrytään Jeesuksen lapsuudesta hänen julkisen toimintansa alkuun. Jeesus kutsuu ihmisiä näkemään Jumalan suuria tekoja. (Kirkkokäsikirjasta)

Hoivakoti Kirkkopuiston siunaaminen