Jouluaamun sanajumalanpalvelus

Jouluaamun sanajumalanpalvelus Kirkko

SANA TULI LIHAKSI

Joulupäivän jumalanpalveluksessa (kansan messu) kiitämme Jumalaa siitä, että hän on antanut Poikansa tulla ihmiseksi, veljeksemme, jotta meistä tulisi Jumalan lapsia. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Ruut Tikkanen, kantele. Virret: 25:1-4, synnintunnustus 700, 25:5-7, 21:1-9, 21:10, 24:1-, esirukouksen yhteydessä 32:1, 27:3-4. Muu musiikki: Jouluyö, juhlayö, Betlehem, Betlehem, Maa on niin kaunis. Kolehti oman seurakunnan perhetyölle.

2. sunnuntai loppiaisesta

JEESUS ILMAISEE JUMALALLISEN VOIMANSA

Kaanan häitä kuvaava teksti oli aikoinaan yksi loppiaisen aiheista. Kun kertomus tietäjistä liitettiin keskiajalla loppiaiseen, evankeliumiteksti Kaanan häistä sijoitettiin toiseen loppiaisen jälkeiseen sunnuntaihin. Näin kirkkovuodessa siirrytään Jeesuksen lapsuudesta hänen julkisen toimintansa alkuun. Jeesus kutsuu ihmisiä näkemään Jumalan suuria tekoja. (Kirkkokäsikirjasta)

Hoivakoti Kirkkopuiston siunaaminen