Jouluaattoillan musiikkihartaus kirkossa

Jouluaattoillan musiikkihartaus kirkossa Kirkko

TEILLE ON SYNTYNYT VAPAHTAJA!

Jouluyö on Kristuksen syntymisen yö. Seurakunta kuulee enkelin viestin: "Tänään on teille syntynyt Vapahtaja." Jouluyön messu (enkelten messu) on suuressa osassa kristikuntaa joulunvieton päätapahtuma. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Hanna Väänänen, laulu, Elo Karppinen, laulu, Sinikka Karvonen, runo. Yhteislaulut: En etsi valtaa, loistoa, Sylvian joululaulu, virsi 21:1-3 Enkeli taivaan, Jouluyö, juhlayö, Heinillä härkien kaukalon, virsi 21:10, virrestä 32:1 "Valosi, Jeesus, loistaa suo ja jouluriemu meille tuo.", virsi 744 On jouluyö ensimmäinen, Maa on niin kaunis. Kuoron laulut: On jouluyö, Taas kaikki kauniit muistot. Yksinlaulut: Joulun kellot, Kautta tyynen, vienon yön (Hanna Väänänen), Veteraanin joulu (Elo Karppinen), runo: Pyhä yö (Sinikka Karvonen).

2. sunnuntai loppiaisesta

JEESUS ILMAISEE JUMALALLISEN VOIMANSA

Kaanan häitä kuvaava teksti oli aikoinaan yksi loppiaisen aiheista. Kun kertomus tietäjistä liitettiin keskiajalla loppiaiseen, evankeliumiteksti Kaanan häistä sijoitettiin toiseen loppiaisen jälkeiseen sunnuntaihin. Näin kirkkovuodessa siirrytään Jeesuksen lapsuudesta hänen julkisen toimintansa alkuun. Jeesus kutsuu ihmisiä näkemään Jumalan suuria tekoja. (Kirkkokäsikirjasta)

Hoivakoti Kirkkopuiston siunaaminen