Jouluaaton hartaus kirkossa

Jouluaaton hartaus kirkossa Kirkko

Jouluaatto

LUPAUKSET TÄYTTYVÄT

Jouluaattona ollaan profeettojen lupausten toteutumisen ovella. Jouluaaton aihe on pelastuksen kaipuu ja lupaus Vapahtajasta. Siksi jouluprofetiat kuuluvat jouluaaton jumalanpalveluksiin silloinkin, kun niissä luetaan muita joulun tekstejä. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Sirkka Kangaspuoskari, trumpetti, Marja-Riitta Perkiömäki, klarinetti, Ruut Tikkanen, kantele, Yhteislaulut: Joulupuu on rakennettu, virsi 21:1-3, Jouluyö, juhlayö, Heinillä härkien kaukalon, virsi 21:10, Ilouutinen, Maa on niin kaunis.

2. sunnuntai loppiaisesta

JEESUS ILMAISEE JUMALALLISEN VOIMANSA

Kaanan häitä kuvaava teksti oli aikoinaan yksi loppiaisen aiheista. Kun kertomus tietäjistä liitettiin keskiajalla loppiaiseen, evankeliumiteksti Kaanan häistä sijoitettiin toiseen loppiaisen jälkeiseen sunnuntaihin. Näin kirkkovuodessa siirrytään Jeesuksen lapsuudesta hänen julkisen toimintansa alkuun. Jeesus kutsuu ihmisiä näkemään Jumalan suuria tekoja. (Kirkkokäsikirjasta)

Hoivakoti Kirkkopuiston siunaaminen