4. adventtisunnuntain messu

4. adventtisunnuntain messu Kirkko

HERRAN SYNTYMÄ ON LÄHELLÄ

Tämä sunnuntai omistetaan lasta odottavalle Marialle, Herran äidille. Vapahtajan äidin odotus ja Herran kansan joulun odotus kuuluvat yhteen. Jouluun valmistautumisen loppuvaihe alkaa. Ihmisen sisäisen mielialan tulee olla valmis suuren sanoman vastaanottamiseen. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Virret: 13, synnintunnustus 707, 53, 256:1-, 10. Kolehti Murmanskin kirkon rakentamiseen Inkerin kirkon kautta.

Seurakuntasali

Lasten- ja aikuisten kirkkohetki

Lasten ja aikuisten kirkkohetki seurakuntasalissa.

Kynttilänpäivän messu kirkossa

Kynttilänpäivä

KRISTUS, JUMALAN KIRKKAUDEN SÄTEILY

Nimitys kynttilänpäivä juontaa siitä keskiaikaisesta tavasta, että tänä sunnuntaina vihittiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Juhlan raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi meille. Siunatessaan lasta ja hänen vanhempiaan vanha Simeon ylistää Jumalaa pelastuksesta, jonka hän on valmistanut kaikille kansoille, ja valosta, jonka hän on antanut loistaa kansalleen Israelille.

Seurakuntasali

Yhteisvastuukeräyksen avaus sekä rippikoulupäivä srk-talolla

Aloitamme messulla kirkossa klo 10, jonka jälkeen lounas ja Yhteisvastuukeräyksen avaus srk-talolla.