3. adventtisunnuntain messu kirkossa

3. adventtisunnuntain messu kirkossa Kirkko

TEHKÄÄ TIE KUNINKAALLE

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa - joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen "hengelliseen tulemiseensa" viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Virret: 13:1-3, synnintunnustus 700, 7, 9:1-, 933, 581. Kolehti Utajärven sotiemme veteraanien ja puolisoiden parissa tehtävän työn tukemiseen. Messun jälkeen sotiemme veteraanien ja puolisoiden joulujuhla srk-talolla.

Alakoulun joulukirkko

Yläkoulun ja lukion joulukirkko