Kauneimmat joululaulut- messu kirkossa

Kauneimmat joululaulut- messu kirkossa Kirkko

2. adventtisunnuntai

KUNINKAASI TULEE KUNNIASSA

Evankelisessa kristikunnassa tämän päivän aiheena on Kristuksen tuleminen kunniassaan aikojen lopulla. Tämän ilmaisee myös nimitys adventus glorificationis, jonka Eerik Sorolainen Postillassaan (1621) suomensi sanoilla Christuxen cunnialisesta tulemisesta. Seurakunnan tulee kärsivällisesti kilvoitellen odottaa Kristuksen tuloa. Keskelle hätää ja syyllisyyttä seurakunta on saanut lupauksen pelastuksen ajasta. Tämä lupaus täyttää sen toivolla ja ilolla. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Messussa avustaa Eläkkeensaajien lauluryhmä. Vietämme samalla Eläkkeensaajien kirkkopyhää. Yhteislaulut Kauneimmat joululaulut- vihkoista sekä virret: virsi 13:1-2 Nyt sytytämme kynttilän, synnintunnustus 707, virsi 5:1-3 Te laaksot, notkot nouskaa, laulu 4 En etsi valtaa, loistoa, laulut 24 Maa on niin kaunis ja 20 Jouluyö, juhlayö, laulu 5:1 Ilouutinen, 8 Nyt syttyy valot tuhannet. Lauluryhmän laulut: Me käymme joulun viettohon, Konsta Jylhän joululaulu, Sydämeeni joulun teen. Kolehti jumalanpalveluselämän yhteisöllisyyden vahvistaminen paikallisseurakunnissa koulutusten ja tapahtumien avulla (Hengen uudistus kirkossamme- järjestön kautta). Kirkkokahvi kirkossa.

3. sunnuntai ennen paastonaikaa (Septuagesima)

ANSAITSEMATON ARMO

Päivän latinankielinen nimi septuagesima (= seitsemäskymmenes) ilmaisee päivien lukumäärän pääsiäiseen, johon seurakunnan katse nyt kääntyy. Tästä päivästä on vanhastaan alkanut papiston paasto. Seurakuntaa kehotetaan kilvoittelemaan kärsivällisesti Jumalan armoon luottaen.

Päivän evankeliumiteksteissä muistutetaan, että Jumalan armoa ei ansaita. Hänen hyvyytensä on sama kaikkia kohtaan. (Kirkkokäsikirjasta)

2. sunnuntai ennen paastonaikaa (Sexagesima)

JUMALAN SANAN KYLVÖ

Tämän sunnuntain, sexagesiman (= kuudeskymmenes), evankeliumiteksteissä puhutaan Jumalan sanan kylvämisestä. Jeesus on kylväjä, mutta myös hänen opetuslapsensa on lähetetty uskollisesti kylvämään sanaa luottaen siihen, että Jumala antaa aikanaan kasvun. (Kirkkokäsikirjasta)