Kauneimmat joululaulut- messu kirkossa

Kauneimmat joululaulut- messu kirkossa Kirkko

2. adventtisunnuntai

KUNINKAASI TULEE KUNNIASSA

Evankelisessa kristikunnassa tämän päivän aiheena on Kristuksen tuleminen kunniassaan aikojen lopulla. Tämän ilmaisee myös nimitys adventus glorificationis, jonka Eerik Sorolainen Postillassaan (1621) suomensi sanoilla Christuxen cunnialisesta tulemisesta. Seurakunnan tulee kärsivällisesti kilvoitellen odottaa Kristuksen tuloa. Keskelle hätää ja syyllisyyttä seurakunta on saanut lupauksen pelastuksen ajasta. Tämä lupaus täyttää sen toivolla ja ilolla. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Messussa avustaa Eläkkeensaajien lauluryhmä. Vietämme samalla Eläkkeensaajien kirkkopyhää. Yhteislaulut Kauneimmat joululaulut- vihkoista sekä virret: virsi 13:1-2 Nyt sytytämme kynttilän, synnintunnustus 707, virsi 5:1-3 Te laaksot, notkot nouskaa, laulu 4 En etsi valtaa, loistoa, laulut 24 Maa on niin kaunis ja 20 Jouluyö, juhlayö, laulu 5:1 Ilouutinen, 8 Nyt syttyy valot tuhannet. Lauluryhmän laulut: Me käymme joulun viettohon, Konsta Jylhän joululaulu, Sydämeeni joulun teen. Kolehti jumalanpalveluselämän yhteisöllisyyden vahvistaminen paikallisseurakunnissa koulutusten ja tapahtumien avulla (Hengen uudistus kirkossamme- järjestön kautta). Kirkkokahvi kirkossa.

Alakoulun joulukirkko

Yläkoulun ja lukion joulukirkko

4. adventtisunnuntain messu

TEHKÄÄ TIE KUNINKAALLE

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa - joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen "hengelliseen tulemiseensa" viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis. (Kirkkokäsikirjasta)