Piispan virkaan vihkiminen Oulun tuomiokirkossa

Oulun tuomiokirkko

Oulun hiippakunnan piispan tehtävässä 1.11. aloittava Jukka Keskitalo vihitään virkaansa 11.11.2018.

Messu televisioidaan suorana YLE TV1 sekä radioidaan Yle Radio 1 ja on seurattavissa kokonaisuudessaan Virtuaalikirkossa (www.virtuaalikirkko.fi). Televisioinnin vuoksi kirkkoväkeä pyydetään saapumaan kirkkoon jo 9.40 mennessä. Messu tulkataan viittomakielelle.

Juhlakahvit Keskustan seurakuntatalolla (Isokatu 17) ja Vanhassa Pappilassa (Asemakatu 6) messun jälkeen.

Hiippakunta toivottaa kaikki sydämellisesti tervetulleiksi osallistumaan yhteiseen juhlaan ja saattelemaan rukouksin uuden piispan tehtäväänsä!

Oulun Hiippakunta

2. sunnuntai loppiaisesta

JEESUS ILMAISEE JUMALALLISEN VOIMANSA

Kaanan häitä kuvaava teksti oli aikoinaan yksi loppiaisen aiheista. Kun kertomus tietäjistä liitettiin keskiajalla loppiaiseen, evankeliumiteksti Kaanan häistä sijoitettiin toiseen loppiaisen jälkeiseen sunnuntaihin. Näin kirkkovuodessa siirrytään Jeesuksen lapsuudesta hänen julkisen toimintansa alkuun. Jeesus kutsuu ihmisiä näkemään Jumalan suuria tekoja. (Kirkkokäsikirjasta)