Pyhäinpäivän iltakirkko

Pyhäinpäivän iltakirkko Kirkko

PYHIEN YHTEYS

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro, Ruut Tikkanen, kantele, Marjo Heiskanen, huilu, Satu Lotvonen, laulu. Virret: 146, 618, 923:1-, 632:1,4. Muu musiikki: Konevitsan kirkonkellot (Ruut Tikkanen, kantele), Valon hymni (kirkkokuoro, soolo Satu Grip), Täällä Pohjantähden alla (Ruut Tikkanen, kantele), Kanteleeni (Ruut Tikkanen, kantele), Kätes, Jeesus, siunaten hiljaa (kirkkokuoro), Suojelusenkeli (Marjo Heiskanen, huilu), Tuonne, tuonne kaipaan (Satu Lotvonen ,laulu), Kristallivirta (kirkkokuoro), Mun kotini taivaassa ihana on (Satu Lotvonen, laulu ja Marjo Heiskanen, huilu). Esirukouksen yhteydessä V 917:5-7, päätteeksi Kaanaanmaa (kirkkokuoro). Muistamme viime pyhäinpäivän jälkeen poisnukkuneita seurakuntalaisiamme ja sytytämme heidän muistolleen kynttilät. Sytytämme yhteisen kynttilän myös Utajärvelle haudattujen muiden seurakuntien jäsenten muistolle. Kolehti oman seurakunnan kirkkomusiikkityölle.

Alakoulun joulukirkko

Yläkoulun ja lukion joulukirkko