Messu kirkossa Kirkko

USKO JA EPÄUSKO

Usko näkee Jeesuksessa Jumalan Pojan, jolla on valta tehdä Jumalan tekoja. Jeesuksen eläessä monet epäilivät häntä tai loukkaantuivat häneen, torjuivat hänen jumaluutensa ja pitivät häntä kansanvillitsijänä. Usko ja epäusko taistelevat myös jokaisen kristityn sydämessä. Siksi Jeesuksen seuraaja joutuu arvioimaan oman uskonsa perusteita. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Avustaa Heidi Laitinen ja Minna Virtanen. Vietämme samalla varttuneen väen ja lähetyksen yhteistä kirkkopyhää. Virret: 293:1-4, synnintunnustus 707, 135, 368, 513:1-, 228, 332:3-4. Kirkkokuoron laulut: Muista joka päivä, Leipä syö, viini juo (V 958), Kiitos, Jumalamme (V 581). Lisäksi Tuiran seurakunnan nuoret laulavat. Messun jälkeen ruokailu ja päiväjuhla srk-talolla.

Uskonpuhdistuksen muistopäivä.

USKON PERUSTUS

22. sunnuntai helluntaista omistetaan uskonpuhdistukselle. Sunnuntain tekstit liittyvät läheisesti uskonpuhdistuksen keskeiseen sisältöön.

Jumala ei unohda kansaansa, vaan antaa kirkolle uudistumisen aikoja ja niitä ihmisiä, jotka auttavat meitä palaamaan kristillisen uskomme perusteisiin, Raamattuun ja sen julistamaan uskonvanhurskauteen. (Kirkkokäsikirjasta)

Pyhäinpäivän iltakirkko

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro, Marjo Heiskanen, huilu, Satu Lotvonen, laulu. Muistamme viime pyhäinpäivän jälkeen poisnukkuneita seurakuntalaisiamme ja sytytämme heidän muistolleen kynttilät. Sytytämme yhteisen kynttilän myös Utajärvelle haudattujen muiden seurakuntien jäsenten muistolle. Kolehti oman seurakunnan kirkkomusiikkityölle.