Messu kirkossa Kirkko

JUMALAN HUOLENPITO

Jeesus opettaa, että Jumalaan uskovan ihmisen ei tarvitse kantaa murhetta kaikesta mahdollisesta. Taivaallinen Isä pitää hänestä huolen ja auttaa häntä etsimään sitä, mikä on tärkeintä: Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan. Näin Jumala vapauttaa hänet tekemään hyvää lähimmäisilleen. Kristitty muistaa Jeesuksen sanat "Autuaampi on antaa kuin ottaa".

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Virret: 384:1-4, synnintunnustus 707, 130, 370:1-5, 203:1-, 228, 229, 370:6-7. Jouko Isoniemi laulaa laulun Jeesus sanoi omillensa. Kolehti kirkolliseen työhön suomalaisten parissa ulkomailla ja kansainväliseen diakoniaan Suomen satamissa.

2. sunnuntai ennen paastonaikaa (Sexagesima)

JUMALAN SANAN KYLVÖ

Tämän sunnuntain, sexagesiman (= kuudeskymmenes), evankeliumiteksteissä puhutaan Jumalan sanan kylvämisestä. Jeesus on kylväjä, mutta myös hänen opetuslapsensa on lähetetty uskollisesti kylvämään sanaa luottaen siihen, että Jumala antaa aikanaan kasvun. (Kirkkokäsikirjasta)