Messu kirkossa Kirkko

Apostolien päivä

HERRAN PALVELUKSESSA

Toimittaa Kalevi Junnikkala. Kanttorina Tiina Saukkoriipi-Haapala. Kolehti ulkomailla vaikeuksiin joutuneiden maanmiestemme auttamiseen Suomen Merimieskirkon kautta. Messun jälkeen tapulissa lähetystyön järjestämät kirkkokahvit, josta vapaaehtoinen kahvimaksu nimikkolähettien työlle Tansaniassa.

ETSIKKOAIKOJA

Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: "Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne" (Hepr. 3: 15). (Kirkkokäsikirjasta)

Seurakuntasali

Lasten- ja aikuisten kirkkohetki seurakuntasalissa

Seurakunnan kerhojen yhteinen kerhokauden avaus