Messu kirkossa Kirkko

Apostolien päivä

HERRAN PALVELUKSESSA

Toimittaa Kalevi Junnikkala. Kanttorina Tiina Saukkoriipi-Haapala. Kolehti ulkomailla vaikeuksiin joutuneiden maanmiestemme auttamiseen Suomen Merimieskirkon kautta. Messun jälkeen tapulissa lähetystyön järjestämät kirkkokahvit, josta vapaaehtoinen kahvimaksu nimikkolähettien työlle Tansaniassa.

Alakoulun joulukirkko

Yläkoulun ja lukion joulukirkko

4. adventtisunnuntain messu

TEHKÄÄ TIE KUNINKAALLE

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa - joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen "hengelliseen tulemiseensa" viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis. (Kirkkokäsikirjasta)