Messu kirkossa Kirkko

Pyhän Kolminaisuuden päivä

SALATTU JUMALA

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Kolehti Yhteisvastuukeräykselle. Virret: 134, synnintunnustus 700, 726, 132, 470:1-, 180. Kuoron laulut: Pyhäaamun rauha, Niin kaunis on maa, Viinipuu, Pyhä ja puhdas Vapahtaja. Yksinlaulua Maria Ruottinen (Laskeudu, Henki taivaasta ja Tuhansin kielin). Messun jälkeen tänä vuonna 70 vuotta sekä 80 vuotta täyttävien syntymäpäiväjuhlat srk-talolla.

Viikkomessu kirkossa

Viikkomessu