Messu kirkossa Kirkko

Rukoussunnuntai, 5. sunnuntai pääsiäisestä

SYDÄMEN PUHETTA JUMALAN KANSSA

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Virret: 511, synnintunnustus 707, 135, 514, 517:1-, 510, 464. Vietämme samalla rippikoulun opetuspäivää, joka jatkuu messun jälkeen srk-talolla. Messun alussa isosten tehtävään siunaaminen. Kolehti kristillisen spiritualiteetin vaalimiseen Hiljaisuuden Ystävien kautta. Infotilaisuus rippikoululaisten vanhemmille ja huoltajille srk-talolla klo 14.30.

Viikkomessu kirkossa

Viikkomessu ja talkoolaisten siunaaminen

LÄHIMMÄINEN

Jeesus oli elämällään ja opetuksellaan esimerkkinä Jumalan rakkaudesta, joka ylittää kaikki rajat. Tämä esikuva velvoittaa meitä näkemään jokaisessa ihmisessä lähimmäisen. Kristukselta saamme myös voiman hyviin tekoihin lähimmäistemme hyväksi. Ihminen itse ei ole aina tietoinen siitä, että hän hyvää tehdessään toimii Jumalan rakkauden välikappaleena.

Piispanmessu Utajärven jäähallissa

Lähetysjuhlien piispanmessu