Sanajumalanpalvelus kirkossa Kirkko

2. sunnuntai pääsiäisestä (Misericordia Domini)

HYVÄ PAIMEN

Tätä pyhäpäivää sanotaan Hyvän paimenen sunnuntaiksi. Päivän latinalainen nimi misericordia Domini (= Herran laupeus, uskollisuus) tulee päivän antifonin alusta (Ps. 33: 5).

Jeesus on hyvä paimen, joka pitää huolen lampaistaan. Ylimpänä paimenena hän lähettää opetuslapsensa huolehtimaan Jumalan laumasta. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Henriikka Väänänen. Virret: 375, synnintunnustus 707, 251, 169, 378:1- ja 332. Kolehti Herättäjä-Yhdistyksen Utajärven paikallisosastolle.

Viikkomessu kirkossa

Viikkomessu ja talkoolaisten siunaaminen

LÄHIMMÄINEN

Jeesus oli elämällään ja opetuksellaan esimerkkinä Jumalan rakkaudesta, joka ylittää kaikki rajat. Tämä esikuva velvoittaa meitä näkemään jokaisessa ihmisessä lähimmäisen. Kristukselta saamme myös voiman hyviin tekoihin lähimmäistemme hyväksi. Ihminen itse ei ole aina tietoinen siitä, että hän hyvää tehdessään toimii Jumalan rakkauden välikappaleena.

Piispanmessu Utajärven jäähallissa

Lähetysjuhlien piispanmessu