Palmusunnuntain perhe- ja vauvakirkko kirkossa

su 25.3. kello 12.00

Palmusunnuntain perhe- ja vauvakirkko kirkossa Kirkko

Huom! aika. KUNNIAN KUNINKAAN ALENNUSTIE

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia. (Kirkkokäsikirjasta)

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen, lasten lauluryhmä. Avustajina varhaiskasvatuksen työntekijä Tiina Mankinen ja diakoniaharjoittelija Eija Moilanen. Yhteislaulut Lasten virsikirjasta: 29 Tulkaa katsomaan, 63 Jeesus, meidän veljemme, virsi 15 Tiellä ken vaeltaa, 110 Mä olen niin pienoinen, 30 Soi kunnia ja kiitos, 119 Ystävä sä lapsien. Lasten lauluryhmän laulut: Sl 127 Ihmettelen Luojan töitä ja Sl 40 Oi muistathan, lapseni, Golgatan. Kolehti sovinnon ja rauhan työhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta. Kirkkokahvi kirkossa. Tervetuloa!


Katso myös

ma 20.8. klo 18.00

Kirkko

Viikkomessu kirkossa

Viikkomessu ja talkoolaisten siunaaminen
su 26.8. klo 10.00

Kirkko

Sanajumalanpalvelus kirkossa

14. sunnuntai helluntaista

LÄHIMMÄINEN

Jeesus oli elämällään ja opetuksellaan esimerkkinä Jumalan rakkaudesta, joka ylittää kaikki rajat. Tämä esikuva velvoittaa meitä näkemään jokaisessa ihmisessä lähimmäisen. Kristukselta saamme myös voiman hyviin tekoihin lähimmäistemme hyväksi. Ihminen itse ei ole aina tietoinen siitä, että hän hyvää tehdessään toimii Jumalan rakkauden välikappaleena.
su 2.9. klo 10.00

Muu tila

Piispanmessu Utajärven jäähallissa

Lähetysjuhlien piispanmessu