Messu kirkossa Kirkko

Sisällissodan muistojumalanpalvelus. 4. paastonajan sunnuntai.

ELÄMÄN LEIPÄ (Laetare)

Vanhan antifonitekstin alkusanasta (Jes. 66: 10) saatu nimitys laetare (= iloitkaa) ilmaisee, että tämä sunnuntai on eräänlainen levähdyspaikka, virvoittava keidas paastonajan erämaavaelluksella.

Tätä pyhää on sanottu puolipaastosunnuntaiksi, sillä se sijaitsee keskellä paastonaikaa. Toinen nimitys on leipäsunnuntai, koska päivän tekstit puhuvat viidentuhannen ruokkimisesta ja ihmisten tarvitsemasta hengellisestä ravinnosta. Jeesus itse on elämän leipä. Hän jakaa lahjojaan meille ja opettaa meitä jakamaan omastamme tarvitseville. Sisällöltään tämä sunnuntai sivuaa kiirastorstain aihepiiriä. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Vietämme samalla sisällissodan muistojumalanpalvelusta. Virret: 205:1-4, synnintunnustus 700, 59, 330:1-, 224, 584. Kolehti naisten toimeentulon parantamiseksi kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Viikkomessu kirkossa

Viikkomessu