Pia ja Mikko Pyhtilä

Lähetystyöntekijät Suomen Lähetysseura (SLS)

Pia ja Mikko Pyhtilä ovat toimineet lähetystyössä Tansaniassa vuodesta 2007 alkaen. He ovat olleet toimintakautensa alusta saakka Utajärven seurakunnan nimikkolähetteinä. Pia on ammatiltaan sosionomi ja Mikko kirkon nuorisotyönohjaaja. Mikko on tullut utajärveläisille tutuksi jo ennen lähetystyöhön lähtemistä Utajärven seurakunnan nuorisotyönohjaajana ja lähetyssihteerinä. Mikko Pyhtilä oli yhtenä avainhenkilönä tekemässä Utajärvestä Suomen ensimmäistä Reilun kaupan kuntaa. Mikko Pyhtilä on kirjoittanut oikeudenmukaisuuteen liittyen kaksi kirjaa Reilusti tasan ja Sadetta odotellessa.

Pia ja Mikko Pyhtilä ovat työskennelleet Suomen Lähetysseuran työntekijöinä Tansaniassa Victoriajärven rantamilla kahdessa laajassa hiippakunnassa reilun 11 vuoden ajan. Pia on tehnyt työtä lastensuojelun parissa sekä albinismityössä. Mikko puolestaan on toiminut hiippakuntien lähetystyön koordinaattorina työn painottuessa muun muassa Victoriajärven saarille. Myös ympäristö- ja ihmisoikeusteemat ovat olleet osa työtä. Työ voimakkaasti kasvavan kirkon keskellä ja toisaalta alueilla, joilla kirkon toiminta on vielä hyvin heikkoa, on tuonut työhön oman erityisen mielenkiintonsa.

Pia ja Mikko Pyhtilä.
Pia ja Mikko Pyhtilä. Kuva Marjatta Kosonen