Äitienpäivän sanajumalanpalvelus kirkossa

Äitienpäivän sanajumalanpalvelus kirkossa Kirkko

Perheen sunnuntai, äitienpäivä

PERHE, JUMALAN LUOMISLAHJA

Perheen perustana on Jumalan luomisjärjestykseen pohjautuva liitto miehen ja naisen välillä. Avioliittoon kuuluu rakkaus, yhteys, uskollisuus ja keskinäinen kunnioitus. Turvallinen koti antaa hyvän kasvupohjan uudellekin sukupolvelle. Tämä sunnuntai antaa mahdollisuuden pohtia myös lapsen asemaa perheessä ja seurakunnassa, yhteiskunnassa ja maailmassa, samoin sukupolvien keskinäistä vuorovaikutusta, joka on tärkeä lapsen tasapainoiselle kehitykselle.

Perheen sunnuntai ohjaa ajattelemaan myös yleisesti yhteisön merkitystä ihmiselle. Seurakuntaa verrataan Uudessa testamentissa kotiin ja perheeseen. Jumalanpalvelus on Jumalan perheväen juhla. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Jenna Väisänen laulaa Nyt tulvii äänet toukokuun (Sl 136), Muista joka päivä ja Suojelusenkeli. Virret: 471, synnintunnustus 707, 467, 468:1-, 341:1-2, 490:1-2,5. Kolehti orpokotityölle Ugandassa Furaha ry:n kautta.

Siioninvirsiseurat

Pyhän Kolminaisuuden päivä

Alakoulun kevätkirkko

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen.