Hiljaisen viikon iltamusiikkia kirkossa

Hiljaisen viikon iltamusiikkia kirkossa Kirkko

Jaakko Kuusela, basso, Mikael Säily, sello, Anna-Mari Tuovinen, säestys. Iltahartaus Heikki Nissinen. Laulamme lisäksi hiljaisen viikon tapahtumiin liittyviä virsiä. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu Yhteisvastuulle.

Ohjelma: Hassler: Oi rakkain Jeesukseni, Bach: Ällös murheen murtaa suo, Hinze: Oi tyydy, sielu, Bach: Oi muista mua, Bach: virsi 480 Muista, Jeesus, minua, Kilpinen: Psalmi, Kuusisto: Sun ristis juurehen, kansansävelmä Katselen Golgatalle päin, Webbe: Agnus Dei, Madetoja: Kotihin mielin, virsi 54, iltahartaus, virsi 80, Händel: Ombra mai fu, Bach: Komm, süsser Tod.

Jaakko Kuusela on suorittanut laulun ammatilliset erikoistumisopinnot vuonna 2014 Oulun ammattikorkeakoulussa laulun yliopettaja, oopperalaulaja Airi Tokolan johdolla. Kuusela valmistui musiikkipedagogiksi (AMK) keväällä 2013.
Tällä hetkellä Jaakko konsertoi aktiivisesti Pohjois-Suomessa sekä laulaa keikkaluontoisesti Suomen Kansallisoopperan lisäkuorossa Helsingissä. Lisäksi hän opettaa yksityisesti Oulussa. Kuusela sijoittui toiseksi neljänsissä kansainvälisissä hengellisen musiikin laulukilpailuissa marraskuussa 2013 Pietarissa. Hänellä on ollut jo useita pieniä oopperarooleja Oulussa esitetyissä oopperoissa.

Mikael Säily (s. 1989) opiskeli sellonsoittoa Lauri Laitisen oppilaana Oulun ammattikorkeakoulussa ja valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2014.

3. sunnuntai pääsiäisestä (Jubilate)

JUMALAN KANSAN KOTI-IKÄVÄ

Päivän antifonin alusta (Ps. 66:1) saatu nimitys jubilate (= riemuitkaa) muistuttaa pääsiäisajan luonteesta. Seurakunta juhlii iloiten Herran ylösnousemusta ja voittoa kuolemasta ja suuntaa katseensa uuteen elämään taivaassa, minne Jeesus on mennyt valmistamaan omilleen sijaa. Kristityt odottavat "ikävöiden sitä kaupunkia, joka tulee" (Hepr. 13:14). Jeesuksen ylösnousemus on jo nyt tehnyt heidät uusiksi luomuksiksi. Kun Kristus palaa takaisin, heistä tulee hänen kirkastetun ruumiinsa kaltaisia. (Kirkkokäsikirjasta)

Seurakuntasali