Hiljaisen viikon iltajumalanpalvelus Juorkunan kappelissa

Hiljaisen viikon iltajumalanpalvelus Juorkunan kappelissa Juorkunan kappeli

Hiljaisen viikon maanantain aiheena on Jeesus Getsemanessa.

Palmusunnuntaina alkavan hiljaisen viikon jumalanpalveluksissa Kristuksen kärsimyshistoriaa voidaan seurata eri tavoin. Yksi tapa on lukea kärsimyshistoria kokonaisuudessaan, maanantaina Matteuksen, tiistaina Markuksen, keskiviikkona Luukkaan ja perjantaina Johanneksen evankeliumin mukaan.

Toinen mahdollisuus on käyttää hiljaisen viikon arkipäivien tekstiaineistoa.

Voidaan myös lukea perinteisiä ahtitekstejä. Maanantaihin kuuluvat Jeesuksen rukous Getsemanessa, hänen vangitsemisensa ja Pietarin kieltäminen (toinen ahti).

Kristuksen kärsimyshistoriaa voidaan seurata myös perinteisen Ristin tien rukoushetkien avulla. Ristin tie koostuu useista pysähdyspaikoista (asemista), jotka ulottuvat Jeesuksen tuomitsemisesta hänen hautaamiseensa. Eri pysähdyspaikkoja voidaan myös yhdistellä.

Tervetuloa!

Siioninvirsiseurat

Pyhän Kolminaisuuden päivä

Alakoulun kevätkirkko

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen.