Palmusunnuntain perhe- ja vauvakirkko kirkossa

su 25.3. kello 12.00

Palmusunnuntain perhe- ja vauvakirkko kirkossa Kirkko

Huom! aika. KUNNIAN KUNINKAAN ALENNUSTIE

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia. (Kirkkokäsikirjasta)

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen, lasten lauluryhmä. Avustajina varhaiskasvatuksen työntekijä Tiina Mankinen ja diakoniaharjoittelija Eija Moilanen. Yhteislaulut Lasten virsikirjasta: 29 Tulkaa katsomaan, 63 Jeesus, meidän veljemme, virsi 15 Tiellä ken vaeltaa, 110 Mä olen niin pienoinen, 30 Soi kunnia ja kiitos, 119 Ystävä sä lapsien. Lasten lauluryhmän laulut: Sl 127 Ihmettelen Luojan töitä ja Sl 40 Oi muistathan, lapseni, Golgatan. Kolehti sovinnon ja rauhan työhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta. Kirkkokahvi kirkossa. Tervetuloa!


Katso myös

su 22.4. klo 10.00

Kirkko

Messu kirkossa

3. sunnuntai pääsiäisestä (Jubilate)

JUMALAN KANSAN KOTI-IKÄVÄ

Päivän antifonin alusta (Ps. 66:1) saatu nimitys jubilate (= riemuitkaa) muistuttaa pääsiäisajan luonteesta. Seurakunta juhlii iloiten Herran ylösnousemusta ja voittoa kuolemasta ja suuntaa katseensa uuteen elämään taivaassa, minne Jeesus on mennyt valmistamaan omilleen sijaa. Kristityt odottavat "ikävöiden sitä kaupunkia, joka tulee" (Hepr. 13:14). Jeesuksen ylösnousemus on jo nyt tehnyt heidät uusiksi luomuksiksi. Kun Kristus palaa takaisin, heistä tulee hänen kirkastetun ruumiinsa kaltaisia. (Kirkkokäsikirjasta)
ti 24.4. klo 18.00

Seurakuntasali

Siioninvirsiseurat

Siioninvirsiseurat.
pe 27.4. klo 13.00

Seurakuntasali

Kansallisen veteraanipäivän juhla

Kansallisen veteraanipäivän juhla