Marian ilmestyspäivän messu kirkossa

Marian ilmestyspäivän messu kirkossa Kirkko

HERRAN PALVELIJATAR

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: "Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit."

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi. (Kirkkokäsikirjasta)

Liturgia Heikki Nissinen, saarna Hannu Kinnunen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Lauluryhmä. Virret: 52, synnintunnustus 708, 727, 50, 178:1-, 316, 343:4-6. Lauluryhmän laulut: Maria, Herran piikanen, virsi 276:1,4-5, Sl 199 Nyt nousee aamuruskon alta, Sl 129 Kirkkautta, puhtautta. Vietämme samalla Rauhanyhdistyksen kirkkopyhää. Kolehti Utajärven Rauhanyhdistyksen kautta tehtävälle perhetyölle.

Siioninvirsiseurat

Pyhän Kolminaisuuden päivä

Alakoulun kevätkirkko

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen.