Messu kirkossa Kirkko

2. paastonajan sunnuntai

RUKOUS JA USKO

Nimitys reminiscere (= muista minua) tulee päivän antifonista (Ps. 25: 6).Jeesus taisteli pimeyden valtoja vastaan myös parantamalla sairaita ja antamalla synnit anteeksi. Tähän toimintaan liittyivät rukous ja usko.

Liturgia Heikki Nissinen, saarna Hanna Fähnrich. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Yksinlaulua ja sellomusiikkia Mikael Säily. Avustaa Heidi Laitinen. Vietämme samalla kehitysvammaisten kirkkopyhää. Virret: 511:1-4, 720:1-2, 720:3, 510, 397:1-, 229, 499, 511:5-7. Muu musiikki: Pyhäaamun rauha, Kristallivirta, Händel: Largo, Sun Henkesi sateen alle ja Vivaldi: Talvi 2. osa Largo. Kolehti Utajärven kehitysvammaisten tukiyhdistykselle. Messun jälkeen kirkkokahvit ja päivätilaisuus srk-talolla.

TOTUUS JA HARHA

Kristitty joutuu elämässään kamppailemaan erottaakseen totuuden valheesta ja oikean väärästä. Jumalan tunteminen ja hänen tahtonsa kyseleminen ohjaavat häntä totuuteen. (Kirkkokäsikirjasta)

Kyläkirkko Naamankylän kylätalolla

Sanajumalanpalvelus Naamankylän kylätalo Mäntyrinteellä.

USKOLLISUUS JUMALAN LAHJOJEN HOITAMISESSA

Tämän sunnuntain tekstit kehottavat hoitamaan Jumalalta saatuja lahjoja uskollisesti ja vastuullisesti. Kristityn velvollisuus on käyttää annettuja mahdollisuuksia älykkäästi ja viisaasti, totuudesta tinkimättä. Hänen toimintaansa ohjaa kaikissa elämänvaiheissa uskollisuus myös vähässä. (Kirkkokäsikirjasta)