Laskiaissunnuntain sanajumalanpalvelus kirkossa

Laskiaissunnuntain sanajumalanpalvelus kirkossa Kirkko

Toimittaa teologian ylioppilas Jaakko Kyllönen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Virret: 54, synnintunnustus 706, 298:1-5, 301, 55:1-, 336:1,5, 436. Kolehti seurakunnan nuorten kummikohteeseen Mwanzassa Tansaniassa.

LASKIAISSUNNUNTAI (Esto mihi)

Jumalan rakkauden uhritie

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31: 3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa. (Kirkkokäsikirjasta)

Laskiaissunnuntai.

Siioninvirsiseurat

Pyhän Kolminaisuuden päivä

Alakoulun kevätkirkko

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen.