On kunnia olla Isonen

Rippikoulun käyneillä nuorilla on mahdollisuus osallistua isoskoulutukseen. Isoskoulutuksen tavoitteena on saada valmiuksia rippikoulun isosen tehtävään, mutta isoskoulutus on myös paljon muuta. Isoskoulutus tarjoaa mahdollisuuden kasvaa ihmisenä, pohtia omia arvoja, opetella vuorovaikutustaitoja ja ottaa vastuuta.

Kasvaa henkisesti
Oppii tosi paljon kaikkea hyödyllistä

Isosen tehtävänä rippileirillä on ohjata omaa pienryhmää, ja järjestää vapaa-ajantoimintaa rippileiriläisille. Isoset ovat tärkeitä tunnelman ja ryhmähengen luojia. Ilman isosia nykyisen rippikoulumallin toteuttaminen olisi todella vaikeaa. Isoset ovat myös rippikoululaisen kuuntelijoita, tukijoita ja rinnalla kulkijoita.

Ainakin itselle se toi rohkeutta tutustua uusiin ihmisiin ja muutenkin tulin sosiaalisesti rohkeammaksi :D

Isoskoulutus kestää noin puolivuotta. Isoskoulutettavat kokoontuvat keskiviikkoisin seurakuntatalolle koulun jälkeen. Isoskoulutukseen kuuluu myös rekiä, ja isoskoulutusleiri. Utajärven seurakunta tekee isoskoulutuksessa yhteistyötä Vaalan seurakunnan nuorisotyön kanssa.

Rippikoululaiset hierovat toistensa hartioita.
Isonen ja ripariryhmä.