Lähetysjuhlien historiaa

Vuonna 1980 järjestettiin Suomen Lähetysseuran valtakunnalliset vuosijuhlat Rovaniemellä. Henki järjestäjillä oli hyvä, ja monet tuumivat, miten Pohjois-Suomen seurakuntalaiset voisivat useammin iloita lähetysjuhlista ilman, että aina täytyisi matkustaa toiselle puolelle maata. Hiippakunnan ensimmäinen lähetyssihteeri Jaakko Granlund oli haaveillut omien lähetysjuhlien pitämisestä jo parikymmentä vuotta aikaisemmin ennen kuin ajatus sai todellista vauhtia.

Perusajatuksena oli, että Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia vietettäisiin joka vuosi lukuun ottamatta sitä vuotta, jolloin hiippakunnan alueella on valtakunnalliset Suomen Lähetysseuran vuosijuhlat. Lähetysjuhlista on vastannut Oulun hiippakunta yhdessä vuorossa olevan rovastikunnan ja paikallisen seurakunnan kanssa. Myös kaikki kirkon viralliset lähetysjärjestöt ovat olleet ohjelman toteuttamisessa mukana.

Tuosta lähtien on juhlittu jo yli 30 kertaa eri puolilla pohjoista Suomea, viimeksi Muoniossa (2017), Siikalatvalla (2016), Haapavedellä (2014) sekä Taivalkoskella (2013).

Lähde: Oulun hiippakunta

Lähetysjuhla-avain