Saarna Utajärven kirkossa.
Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Messu sekä sanajumalanpalvelus

Utajärven seurakunnassa jumalanpalveluksia pidetään sunnuntaisin ja juhlapyhinä Utajärven kirkossa. Jumalanpalvelus alkaa pääsääntöisesti klo 10. Suurin osa jumalanpalveluksista on kotiseurakunnassamme messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia. Muutamia kertoja vuodessa vietämme erityisesti lapsiperheet huomioon ottavaa perhemessua sekä arkipäivän ehtoollisjumalanpalvelusta, viikkomessua. Keskimäärin kerran kuukaudessa vietämme sanaan ja rukoukseen keskittyvää sanajumalanpalvelusta.

Kyläkirkot ja erämaakirkko

Kesäaikana Utajärvellä järjetetään eri kylillä omia kyläkirkkoja yhdessä kyläseurojen kanssa. Pääosin tilaisuudet pidetään ulkona, jossa "seinät ovat leveällä ja katto korkealla".  Naamankylän kyläkirkko pidetään heinäkuussa kylätalolla. Sanginkylän kyläkirkon paikkana on Valkeisjärven ranta. Tilaisuus pidetään myös heinäkuussa. Juorkunan kylällä on elokuussa jo kahdenkymmenen vuoden ajan järjestetty erämaakirkko Kirkkaanlammen rannalla tai sateen sattuessa Kälväsvaaran porokämpällä. Tuollainen erämaakirkko on ollut monille vaikuttava kokemus. Niska-Ahmaksen kylien elokuinen kyläkirkko pidetään Ahmaksen kalevalaisessa perinnekylässä. Pitopaikkana voi olla ulkoilmanäyttämö tai savupirtti.

Lasten ja aikuisten kirkkohetket

Kerran kuukaudessa pidetään lapsille ja aikuisille suunnattu arkipäivän sanajumalanpalvelus joko seurakuntatalolla tai kirkossa. Saarnan paikalla on usein raamattuaiheinen kuvaelma.

Iltakirkot ja iltahartaudet Rokuan kylpylähotellissa

Utajärven seurakunta pitää yhdessä Muhoksen ja Vaalan seurakuntien kanssa sanajumalanpalveluksia sekä iltahartauksia Rokuan kylpylähotellissa. Iltahartauksia pidetään keskimäärin joka toinen torstai-ilta klo 19. Jumalanpalveluksia on muutaman kerran vuodessa.

Kirkkopyhät

Eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa pidetään vuosittain kirkkopyhiä. Jumalanpalvelusten jälkeen voidaan juoda kirkkokahvit joko kirkossa, kirkon pihalla tai seurakuntatalolla.

Olet sydämellisesti tervetullut jumalanpalveluksiin!

Heikki Nissinen
91600 Utajärvi