Utajärven seurakunnan diakoniatyö

Diakoniatyöntekijän vastaanotto ja kotikäyntityö

Diakoniatyöntekijän vastaanotolle tai kotikäynnille voi varata ajan soittamalla p. 040 5445 206, sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi tai käymällä kirkkoherranvirastossa. Diakoniatoimistoon on käynti kirkkoherranviraston pääsisäänkäynnistä. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua.

Diakoniatyö auttaa erityisesti heitä, jotka jäävät yhteiskunnassa helposti ulkopuolelle ja joita muut tahot eivät auta. Apu voi olla henkistä, hengellistä tai taloudellista. Diakoniatyöntekijän kotikäyntien tavoitteena on yksinäisyyden lieventäminen ja seurakuntayhteyden ylläpitäminen

Aamupuuro ja ruokajakelu

Aamupuuro ja ruokajakelu pienituloisille ja työttömille Hyvinvointitalon alakerrassa kahvila ”Kyöstin korvikkeessa” joka toinen perjantai klo 9-10. Yhteistyössä vapaaehtoisten, Utajärven kunnan, K-market Meiramin, Utajärven Salen ja Leipomon kanssa. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa.

Kehitysvammaistyö

Kehitysvammaisten kirkkopyhää vietetään vuosittain helmikuussa. Kehitysvammaistyön pappi käy noin kahdesti vuodessa pitämässä ehtoollishartauden  Toimintakeskuksella ja Siirankartanon / Sympaatin asumisyksiköissä. Diakoniatyö toimii yhteistyössä Toimintakeskuksen ja Kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa.

Erityisnuorille ja - lapsille on omaa kerhotoimintaa kerran viikossa. Ryhmät ovat pieniä, joten mukaan pääsevät myös kehitysvammaiset lapset. Kerho on suunniteltu yhteistyössä koulun erityisopettajien kanssa ja ryhmät toteutetaan yhteistyössä Oulunkaaren perhetyön kanssa.

Rovastikunnalliset tapahtumat

Utajärven seurakunta on yksi Limingan rovastikunnan seurakunnista ja rovastikunnan työalat yhdessä järjestävät vuosittain tilaisuuksia ja tapahtumia, joihin myös kaikki utajärviset ovat tervetulleita. Yhteistyössä on järjestetty mm. vapaaehtoisten virkistyspäiviä, retkiä päihde- ja mielenterveyskuntoutujille ja diakonisia perhepäiviä. Lisätietoa tulevista retkistä löydät tapahtumista.

Ruokakasseja